Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
De inhaak app
Opdrachtgever:
Mediabrands
Bureau:
Spring Creek
Datum eerste publicatie:
14/01/2015
url:
http://www.springcreek.nl/inhaakapp
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
Raymond de Coninck, Nathalie Peters
Art Direction / Design:
Ruben de Baat
Copy / Redactie:
Raymond de Coninck, Nicola Moffett, Lisanne van den Bos
Interaction Design:
Roderick Rennig
Technische realisatie:
iOnline
Account:
Manon Bruinekreeft
Verantwoordelijk bij klant:
Nathalie Peters


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
Inhaken is gemeengoed geworden in Nederland. De grote merken focussen zich op enkele topevents zoals Koningsdag en Valentijn. Maar het is juist de uitdaging om het hele jaar relevant te zijn. Door het bouwen van een mobiele app informeren wij marketeers en social media experts proactief over aankomende inhaakmomenten voor hun merken. Gebruikers kunnen zelf kiezen uit tal van onderwerpen en maken hierdoor hun eigen contentkalender op maat. Een simpel & effectief alternatief voor analoge kalenders
Voor/over product of dienst
Een mobiele applicatie die bijna alle nationale en internationale inhaakmomenten bevat. De app is beschikbaar voor iOS en Android devices en te downloaden in beide appstores. In drie stappen is de app geïnstalleerd: 1. contact gegevens, 2. interesse gebieden (tags) 3. wanneer je genotificeerd wil worden. Zodra er een inhaakmoment aankomt ontvangt de gebruiker een push bericht op zijn device. De deelfunctionaliteit maakt het mogelijk collega’s te informeren of ons om inspiratie te vragen.
Doelgroep(en)
De primeur was voor de merkmarketeers, de social media managers, de digitale specialisten van onze klanten en onze collega’s. In januari hebben zij een email ontvangen met dit nieuwjaarscadeau dat te downloaden was na het invoeren van de activatiecode: happynewyear.

Na publicatie (2 februari) is de app toegankelijk gesteld voor prospects & andere relaties na opvragen van de code en vanaf maart is het vrij te downloaden en installeren zonder activatie code.