Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
OntdekNEMO
Opdrachtgever:
Science Center NEMO
Bureau:
Fonk
Datum eerste publicatie:
22/01/2015
url:
http://fonk-amsterdam.com/spinawards/
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
Science Center NEMO, Fonk
Art Direction / Design:
Fonk
Copy / Redactie:
Science Center NEMO, Fonk
Interaction Design:
Fonk
Technische realisatie:
Fonk
Account:
Fonk
Verantwoordelijk bij klant:
Meie van Laar


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
Science Center NEMO is populair onder families. Uit onderzoek in het museum blijkt dat het niet vanzelfsprekend is dat alle leden van de familie op onderzoek uitgaan. NEMO merkt dat volwassenen regelmatig een begeleidende rol aannemen tijdens een bezoek en daarbij gericht zijn op een voor het kind waardevolle en leerzame belevenis. Het blijkt echter dat door álle gezinsleden een museumbezoek als nog waardevoller wordt ervaren als iedereen betrokken is en er echt wordt samengewerkt.
Voor/over product of dienst
Voor NEMO ontwikkelden we een app die laat zien dat het leuk en makkelijk is om samen onderzoek te doen. Met de app onderzoeken families de eigenschappen van o.a. zeepsop, licht en geluid. De app heeft geen vaste volgorde of route. Families gebruiken en spelen met de app zo lang als ze zelf willen en leren dus op hun eigen voorwaarden. De app inspireert op een laagdrempelige manier en begeleidt het proces van experimenteren en de sociale interactie. Want samen leren is het leukst!
Doelgroep(en)
De gebruikers zijn Nederlandstalige bezoekers van NEMO, voornamelijk gezinnen met kinderen in de leeftijdscategorie van 6 t/m 12.