Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
StudyBuddyApp
Opdrachtgever:
Eigen initiatief
Bureau:
HvA
Datum eerste publicatie:
14/12/2015
url:
http://Niet van toepassing.
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Stefan Michael van Horssen
Art Direction / Design:
Stefan Michael van Horssen
Copy / Redactie:
Stefan Michael van Horssen
Interaction Design:
Stefan Michael van Horssen
Technische realisatie:
Stefan Michael van Horssen
Account:
Niet van toepassing.
Verantwoordelijk bij klant:
Niet van toepassing.


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Wanneer een rekenwonder aan tafel gaat met een taalknobbel, komen alpha en béta samen tot het perfecte recept voor betere studieresultaten. Een oplossing voor dure bijlessen waarvan kwaliteit nooit gegarandeerd staat. Studenten die elkaar helpen, een showcase van crowdsourcing. Met een interactieve app worden de strengths & weaknesses van studenten gebruikt als fundament om hen vervolgens aan elkaar te matchen voor een studie sessie. Goed bezig, en óók nog eens sociaal!
Voor/over product of dienst
Crowdsourcing is de nieuwe universele drijfveer. StudyBuddy: studeren doe je samen. Geen kostbare bijlessen meer waarvan je niet weet waar je aan toe bent. StudyBuddy is de interactieve app waarin studenten gematched worden voor een studie sessie op basis van hun strengths & weaknesses. Een discrete en veilige app waarin community boven alles staat. Geen dating app, maar wel een manier om studiegenoten te ontmoeten.
Doelgroep(en)
De beoogde doelgroep zijn de groep studenten tussen 18-24, bezig met hun bachelor of master opleiding. Zij zijn bekend met moderne technologie, altijd opzoek en nieuwsgierig naar manieren om hun studie nog makkelijker of efficienter te maken. De doelgroep bestaat uit zowel sociale mensen (beschreven als goeddoeners en helpende hand) en minder sociale mensen met behoefte of noodzaak aan hulp bij studie (beschreven als stap-voor-stap en welwillenden).