Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
My Health Diary
Opdrachtgever:
Pieter Ooms
Bureau:
Academisch Medisch Centrum Amsterdam
Datum eerste publicatie:
28/10/2015
url:
https://projects.invisionapp.com/share/2M4P6JPQZ#/screens
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
My Health Diary
Art Direction / Design:
Shannon Kooistra
Copy / Redactie:
Shannon Kooistra & Joy Jansen
Interaction Design:
Joy Jansen
Technische realisatie:
n.v.t.
Account:
Shannon Kooistra & Joy Jansen
Verantwoordelijk bij klant:
Shannon Kooistra & Joy Jansen
Overigen:
Marije ten Brink als projectcoach vanuit de Hogeschool van Amsterdam.


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Body Dismorphic Disorder (BDD) is een stoornis in de lichaamsbeleving. Mensen met BDD denken dat een lichaamsdeel van hen afstotend is, terwijl anderen vaak niets opvalt. Deze mensen kunnen bij het AMC een behandeling krijgen om hun angst te verminderen, maar er blijft altijd een kans op terugval. Om die reden vroeg het AMC ons een app te ontwerpen met als doel patiënten te ondersteunen in het voorkomen van een terugval. De app is gebaseerd op het bewust blijven van signalen die wijzen op BDD.
Voor/over product of dienst
My Health Diary helpt ex-BDD patiënten (Body Dismorphic Disorder) met het voorkomen van een terugval tijdens het natraject. De app is een digitaal fotodagboek dat op een positieve manier de patiënt bewust maakt van zijn BDD.
De app focust zich op de mijlpalen die ex-patiënten bereiken tijdens het natraject. Door te kijken naar signalen en dwanghandelingen willen we inzicht creëren bij de patiënt. Doormiddel van het delen creëren we contact en begrip tussen lotgenoten die elkaar kunnen steunen.
Doelgroep(en)
De ex-BDD patiënten zijn misschien wel klaar met hun therapie, maar zijn nog niet af van hun onzekerheid. De onzekerheid over hun uiterlijk zal langzamerhand minder worden, maar niet volledig weggaan. Ze zijn erg gevoelig voor meningen en prikkels wat betreft hun uiterlijk. Elke patiënt heeft zijn of haar eigen onzekerheden en risico scenario’s. De doelgroep bestaat uit zowel mannen als vrouwen en begint qua leeftijd rond de 16 jaar oud. Kortom; iedereen kan BDD hebben of krijgen.