Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Bookmark/t
Opdrachtgever:
Hogeschool van Amsterdam
Bureau:
-
Datum eerste publicatie:
18/12/2015
url:
http://robertspier.nl/hva/mp/
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Team
Art Direction / Design:
Heleen Snoeck, Maaike Tol
Copy / Redactie:
Team
Interaction Design:
Team
Technische realisatie:
Robert Spier
Account:
Barry Kraakman
Verantwoordelijk bij klant:
Team
Overigen:
Team


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Een platform voor experts waar op ze kennis over brengen op medewerkers én mensen van buitenaf door het delen van artikelen
Voor/over product of dienst
Het idee is als volgt; een platform waarbij (CMD-)studenten experts kunnen volgen die interessante én inspirerende artikelen (die deze experts normaal gesproken al lezen) op dit platform delen. Studenten kunnen binnen verschillende richtingen (denk aan design, development, user interface, startups etc) kiezen welke experts zij willen volgen, om zo een persoonlijke, interessante en inspiratievolle stroom van artikelen op te bouwen.

Dit idee is voortgekomen uit een persoonlijk gemis: tijdens de stageperiode werden wij door development/design dagelijks op de hoogte gebracht van artikelen over de nieuwste trends/technieken/inspiraties binnen het vakgebied. Om elkaar op onderwerpen te wijzen, een discussie aan te gaan of gewoon ter inspiratie. Nu wij weer in de schoolbanken zitten, missen wij deze bron van informatie.
Doelgroep(en)
Studenten(nu nog CMD), het concept is zo bedacht dat het makkelijk aanpasbaar is om ook op andere werkvelden in te spelen.

Experts(de mensen die het platform draaiende houden als zogeheten 'gatekeepers') zonder hen komt er geen content op het platform. De taak is simpel als je dagelijks/wekelijks veel artikelen die inspireren of een verdieping/nieuwe kijk op het vakgebied geven leest. Als expert installeer je een plugin voor de browser die nét zo simpel werkt als die van Pinterest. Het enige wat je hoeft te doen is het bookmarken van een artikel. Vervolgens krijg je de kans om een inleidende tekst te schrijven over wáárom je dit artikel zo interessant/spraakmakend vindt; dit dient als invalshoek voor de student.