Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
The Working Refugees
Opdrachtgever:
-
Bureau:
Willem de Kooning Academy
Datum eerste publicatie:
09/11/2015
url:
http://www.theworkingrefugees.com
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Vluchtelingen in asielprocedure de mogelijkheid geven om te kunnen werken.
Art Direction / Design:
Jazz Tonna, Robin van Eijk & Guido van Werkhoven
Copy / Redactie:
Jazz Tonna & Robin van Eijk
Interaction Design:
Guido van Werkhoven
Technische realisatie:
Jazz Tonna, Robin van Eijk & Guido van Werkhoven
Account:
-
Verantwoordelijk bij klant:
-
Overigen:
-


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
2015, een jaar waar de vluchtelingenproblematiek centraal stond en meer dan 35000 vluchtelingen asiel hebben aangevraagd. in deze vaak lange asielprocedure mag een vluchteling niet werken. Dit is een gemiste kans aangezien er bepaalde vluchtelingen zijn die geschikt zijn om te werken en daar ook de benodigdheden voor hebben. The Working Refugees (TWR) maakt het via een creatieve oplossing mogelijk om deze groep alsnog online te laten werken waardoor ze o.a. minder afhankelijk zijn van subsidies.
Voor/over product of dienst
In ons onderzoek stuitte we op het initiatief e-Estonia wat iedereen de mogelijk geeft om digitaal burger te worden in Estland. Omdat vluchtelingen niet in het bezit zijn van een Nederlandse werkvergunning, is het voor hen mogelijk om elders wél een werkvergunning te krijgen zonder dat er verplichtingen zijn aan de regering hier. TWR heeft een methode gecreëerd waarbij vluchtelingen via Estland kunnen werken terwijl zijn fysiek in Nederland zijn.
Doelgroep(en)
Met het project The Working Refugees proberen wij twee doelgroepen te bereiken. De eerste doelgroep zijn de vluchtelingen die in staat zijn om iets toe te voegen aan de samenleving. Als tweede heeft het project ook een symbolische waarde. Het is een vorm van kritiek op het huidige systeem waarbij we hopen mensen bewust te maken van de voordelen die deze situatie met zich mee zou kunnen brengen, dit door een online handleiding.