Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
IOU
Opdrachtgever:
-
Bureau:
-
Datum eerste publicatie:
31/01/2016
url:
http://-
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Delano Pikart
Art Direction / Design:
Delano Pikart
Copy / Redactie:
Delano Pikart
Interaction Design:
Delano Pikart
Technische realisatie:
-
Account:
Delano Pikart
Verantwoordelijk bij klant:
-
Overigen:
-


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Het idee is ontstaan vanuit eigen ervaring, toen ik samen met vrienden een boot wilde aanschaffen heeft een persoon een aanzienlijk bedrag moeten voorschieten. Het terugkrijgen van het geld vanuit de groep heeft hem ruim een maand gekost waarbij hij herhaaldelijk mensen moest herinneren, iets wat niet goed was voor de onderlinge relatie. Na 3,5 jaar CMD aan de HvA wist ik daarom meteen waar mijn afstudeeronderzoek over zou gaan!
Voor/over product of dienst
Samen met vrienden iets doen is leuk, maar als we uit eten gaan wie betaalt er dan? Het komt vaak genoeg voor dat een persoon het totaalbedrag voorschiet en de rest terugbetaald. Het terugkrijgen van dat geld is vaak een langdradig en moeizaam proces, in elke groep zitten wel een paar personen die erg lang over het terugbetalen doen. IOU is de oplossing om geld van je vrienden terug te krijgen!
Doelgroep(en)
De doelgroep voor deze applicatie is niet gemakkelijk te omschrijven. In mijn onderzoek heb ik mij voornamelijk gericht op studenten in de leeftijdscategorie 18-27 jaar. Echter, de feedback uit andere leeftijdscategorieën was verrassend positief. De vraag naar een app als IOU komt vanuit een breed publiek.