Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Echoes
Opdrachtgever:
Muziekgebouw aan 't IJ
Bureau:
Random Studio
Datum eerste publicatie:
02/02/2016
url:
https://www.youtube.com/watch?v=K74MY_qVgMc
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Jordi van der Oord
Art Direction / Design:
Jordi van der Oord
Copy / Redactie:
Jordi van der Oord
Interaction Design:
Jordi van der Oord
Technische realisatie:
Morritz Theiselmann
Account:
Jordi van der Oord
Verantwoordelijk bij klant:
Jordi van der Oord
Overigen:
Mourad Bahrouch


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Hoe ziet onze omgeving er in de nabije toekomst uit? Tijdens mijn afstudeerproject ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheden voor een interactieve installatie binnen de hedendaagse architectuur, met als doel de ervaring van mensen binnen hun omgeving te beïnvloeden. Als case study, is er een interactieve installatie ontworpen en uitgewerkt voor Muziekgebouw aan 't IJ.
Voor/over product of dienst
'Echoes' is een interactieve installatie die bestaat uit verschillende licht strips die vanuit het plafond van Muziekgebouw aan 't IJ de leegte van de foyer opvullen. Op het moment dat bezoekers de interactie aangaan met de installatie (door eronder door te lopen) produceert iedere strip een eigen geluid en visualiseert het een 'echo' van licht. 'Echoes' breekt met het stijve karakter van het gebouw en voorziet een jonge generatie muziekliefhebbers van een volledige muziek experience.
Doelgroep(en)
Uit voorbereidend onderzoek is gebleken dat een jonge generatie muziekliefhebbers in Amsterdam een compleet verkeerd beeld heeft van wat Muziekgebouw aan 't IJ is en wat er binnen gebeurd. Anderen die het wel bezocht hebben, benadrukken 'the missing link' tussen het lege, karakterloze gebouw en hun behoefte van aan leuke avond uit. Het schuurt, terwijl Muziekgebouw aan 't IJ een plek zou kunnen zijn waar jongeren nieuwe muziek ontdekken en ervaren.