Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Trucker app
Opdrachtgever:
TVM Verzekeringen
Bureau:
TamTam
Datum eerste publicatie:
04/02/2015
url:
https://itunes.apple.com/us/app/trucker/id1069340746?ls=1&mt=8
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
Barry Borsboom & Danijel Bonacic
Art Direction / Design:
Danijel Bonacic & Barry Borsboom
Copy / Redactie:
nvt
Interaction Design:
Barry Borsboom
Technische realisatie:
Arthur Stobbelaar
Account:
Dimi Albers, Jan Paul de Heer & Danielle van der Zwan
Verantwoordelijk bij klant:
John Rensink
Overigen:
nvt


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
TVM is de transportverzekeraar van logistiek Nederland en doet er alles aan om de veiligheid in de branche te vergroten. Of het nu gaat om de diefstal van goederen tijdens een pitstop of ongelukken onderweg. Daarnaast is het vak van chauffeur vaak eenzaam. TVM heeft als doelstelling om het vak veiliger maar ook leuker te maken. Door chauffeurs met elkaar te verbinden. Met een service design concept speciaal voor chauffeurs. De Trucker app.
Voor/over product of dienst
Trucker is een app voor alle vrachtwagenchauffeurs in de Benelux en helpt hen binnen no-time een veilige parkeerplek te vinden. De zogenaamde ‘driving mode’ geeft overzicht van opkomende parkeerlocaties, meldingen voor files en zelfs alerts bij slecht weer. In de toekomst kunnen chauffeurs in deze ‘driving mode’ zelf meldingen delen met andere chauffeurs. De app wordt de kern van een social platform zodat chauffeurs gemakkelijk met elkaar in contact kunnen komen.
Doelgroep(en)
De doelgroep is alle vrachtwagen chauffeurs in de Benelux. Zowel de chauffeurs die bij TVM verzekerd zijn als degene die niet bij TVM verzekerd zijn. Binnen deze doelgroep licht de nadruk op de chauffeurs die lange (internationale) ritten maken. Zij hebben onderweg meer informatie nodig dan chauffeurs met een korte - en vaak bekende - rit.