Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Penoza Het Netwerk
Opdrachtgever:
KRO-NCRV
Bureau:
KRO-NCRV
Datum eerste publicatie:
06/09/2015
url:
http://www.penoza.nl
Categorie:
Next TV & Film

Credits

Concept:
KRO-NCRV en Elastique
Art Direction / Design:
KRO-NCRV en Elastique
Copy / Redactie:
KRO-NCRV en NL-Film/Chris Westendorp
Interaction Design:
KRO-NCRV en Elastique
Technische realisatie:
Elastique
Account:
KRO-NCRV
Verantwoordelijk bij klant:
-
Overigen:
-


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Next TV & Film

Projectbeschrijving
Penoza is een succesvolle misdaadserie op NPO3, waarin hoofdrolspeelster Carmen van Walraven zich opwerkt in een harde, door mannen gedomineerde onderwereld. Na 3 succesvolle seizoenen startte najaar 2015 seizoen 4. Penoza hield dit keer niet op bij 10 x 45 minuten televisiedrama, want fans konden zich met een app aansluiten bij het Penoza Netwerk. In de app konden ze opdrachten maken en content vrijspelen om de online extra verhaallijnen te volgen, dagelijks nieuwe content in audio, video en tekst.
Voor/over product of dienst
App was beschikbaar voor iOs en Android. Daarnaast had Penoza IV ook een responsive website waar extra en exclusief materiaal werd aangeboden in audio, video en afbeeldingen. De website is beeldend, had een wisselende slow video op de homepage en de sfeer van de onderwereld. De app is minimalistisch en eenvoudig gehouden. In jouw eigen dossier zag je precies welke opdrachten je al had gemaakt en wat je score was. Als je alle opdrachten goed had volbracht, kon je de aflevering eerder bekijken.
Doelgroep(en)
De doelgroep van de applicatie richt zich op alle kijkers van Penoza, specifiek op een jong kijkerspubliek tussen de 25-34 jaar oud.