Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Remote Monitoring & Prediction
Opdrachtgever:
A. van Tilburg Hydrauliek & Aandrijftechniek
Bureau:
Capica B.V.
Datum eerste publicatie:
25/02/2016
url:
http://www.monitoringplatform.eu
Categorie:
Innovation

Credits

Concept:
A. van Tilburg Hydrauliek & Aandrijftechniek en Capica B.V.
Art Direction / Design:
Capica B.V.
Copy / Redactie:
A. van Tilburg Hydrauliek & Aandrijftechniek en Capica B.V.
Interaction Design:
Jefferson van der Heijden (Capica B.V.)
Technische realisatie:
Jaap van der Meer, Laird Beekelaar en Robin Driessen
Account:
Laird Beekelaar
Verantwoordelijk bij klant:
Robin Driessen


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Innovation

Projectbeschrijving
Remote Monitoring & Prediction (RMP) is een online monitorings- en analysesysteem voor hydraulische en andere mechanische systemen. Onderhoud aan deze systemen vindt vaak te laat plaats, waardoor de productie stil ligt en de kosten oplopen. Met RMP wordt realtime via sensors op de apparatuur data verzameld en ontsloten op een hightech platform dat op alle devices kan worden benaderd. Deze informatie geeft inzicht in de actuele staat van de installaties, waarmee onderhoud voorspelbaar wordt.
Voor/over product of dienst
RMP is één van de jongste telgen op het gebied van Industrial Internet of Things. ICT, elektrotechniek en werktuigbouwkunde zijn bij elkaar gebracht en zorgen samen voor optimaal presterende hydraulische en andere mechanische systemen. Sensors worden geplaatst op deze systemen en worden via 3G realtime uitgelezen. De verzamelde data wordt online omgezet in bruikbare managementinformatie, waarmee het productie- of onderhoudsproces kan worden aangepast. Dit levert hoge kostenbesparingen op.
Doelgroep(en)
RMP richt zich op Nederlandse industriële organisaties die de beschikbaarheid, productiviteit en veiligheid van hun productiemiddelen willen verhogen. Zowel kleine als grote technische constructies kunnen met de sensors worden voorzien en ook de afstand tot de constructie is geen enkel probleem door de 3G en/of satelliet oplossing. Waardoor ook organisaties binnen de offshore en scheepvaart baat hebben bij RMP. Kortom, een heel brede industriële doelgroep.