Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
BMW stopt met de grote en de kleine beurt
Opdrachtgever:
BMW Aftersales
Bureau:
J. Walter Thompson Amsterdam
Datum eerste publicatie:
01/09/2015
url:
http://x
Categorie:
Digital Service Idea

Credits

Concept:
x
Art Direction / Design:
Tibor van Ginkel
Copy / Redactie:
Joep Drummen
Interaction Design:
x
Technische realisatie:
x
Account:
Marcel Buining (Business Director), Martijn Pots (Concept Producer), Kirsten van den Berg (Screen Producer), Sandra Balke (Digital Producer), Wendy Losse (Online Producer)
Verantwoordelijk bij klant:
Alexa Beckord (Service Marketing Manager Aftersales), Franck van den Broeke (Manager Brandmanagement Aftersales)
Overigen:
Bas Korsten (Executive Creative Director), Daan de Raaf (Executive Strategy Director), Robert Harrison (Design), Ronald Mica (Design), Axel Eerbeek (Digital design), Joeri Kiekebosch (Sr. UX designer)


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Digital Service Idea

Projectbeschrijving
Autorijders laten de onderhoudsbeurt steeds minder vaak bij hun dealer doen. Hoe kan BMW die trend breken onder BMW-rijders? De oplossing ligt niet in het overstemmen van alle concurrerende prijsaanbiedingen, maar bij het eigen product. BMW stopt met de grote en de kleine beurt, want er is nu iets beters. Een nieuwe dienst die gecommuniceerd wordt met een scherpe campagne en het servicelampje in de BMW zelf.
Voor/over product of dienst
BMW heeft een unieke dienst: Condition Based Service (CBS). Een BMW weet precies wanneer er onderhoud nodig is aan specifiek onderdelen, zoals remblokken of filters. Als dat nodig is ziet de bestuurder een servicelampje oplichten. Waar bij een onderhoudsbeurt de hele auto onder handen wordt genomen, krijgt een BMW alleen het onderhoud dat nodig is. Dat scheelt veel onderhoudskosten voor de automobilist, en hij maakt kennis met de gespecialiseerde en hoogwaardige service van de dealer.
Doelgroep(en)
Alle BMW-rijders, zowel met nieuwe als tweedehands BMW-modellen