Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Elk horloge wordt smartwatch
Opdrachtgever:
Trivoly
Bureau:
E-sites
Datum eerste publicatie:
02/11/2015
url:
http://www.e-sites.nl/mobile/cases/trivoly.html
Categorie:
Innovation

Credits

Concept:
Trivoly
Art Direction / Design:
Lieve Sonke, E-sites
Copy / Redactie:
Trivoly
Interaction Design:
Lieve Sonke, E-sites
Technische realisatie:
Mobile team, E-sites
Account:
Rob Peters en Helen Joffer, E-sites
Verantwoordelijk bij klant:
Caspar Toornstra en Roger Willemsen


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Innovation

Projectbeschrijving
De fun en functionaliteit van smartwatches staan buiten kijf. Maar Smartwatches zijn nog erg duur, smaakgevoelig en een eigen waardevol (klassiek) exemplaar inruilen ziet ook niet iedereen zitten. De oplossing is de Trivoly, een flinterdun schijfje dat onder ieder horloge past en gelinkt is aan een app, beschikbaar voor iOS en Android. Met de Trivoly wordt elk horloge omgetoverd tot een smartwatch.
Voor/over product of dienst
De Trivoly is een rond schijfje, 2,6 mm dik. De smartwatchfuncties worden via Bluetooth communicatie door een zeer vernieuwende app aangestuurd. Gebruikers beschikken over een hartslagmeter, stappenteller en tap-to-remote functie voor besturing van apparaten op afstand (zoals bediening van muziek, met tikjes op 12 en 6 uur regel je bijvoorbeeld het volume). En de Trivoly stuurt door middel van trillingen en lampjes smartphone notificaties door. Alle notificaties zijn naar voorkeur in te stellen.
Doelgroep(en)
Door de lage aanschafkosten (€99,-) en de eenvoud in gebruik spreekt de Trivoly een veel bredere doelgroep aan dan alleen gadgetfreaks en vooroplopers. De vernieuwende functionaliteiten zorgen voor toegevoegde waarde in dagelijks gebruik. Denk aan de optische hartslagsensor en stappenteller voor sporters als wel het simpel afspelen van muziek via de pols, iets dat ook reizigers zal aanspreken. Iedereen met een horloge, letterlijk en figuurlijk bij te tijd, is klaar voor de Trivoly.