Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Grip op Ebola
Opdrachtgever:
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties – EC O&P
Bureau:
Kaliber
Datum eerste publicatie:
19/02/2015
url:
https://www.werkenvoornederland.nl/ebola
Categorie:
Content

Credits

Concept:
Hugo van de Hoef (art) en Bas Gezelle (copy)
Art Direction / Design:
Hugo van de Hoef
Copy / Redactie:
Redactieteam Werken voor Nederland, Bas Gezelle
Interaction Design:
Sander Rietdijk
Technische realisatie:
Barry van Driel (Front-end)
Account:
Dennis Suichies
Verantwoordelijk bij klant:
Marcel van der Quast, Anouk Geldof, Marloes Droog


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Content

Projectbeschrijving
WerkenvoorNederland, ontdek en - wervingsplatform van de Rijksoverheid, wil via thema-items in beeld komen bij een latente doelgroep die te weinig bekend is met het werken bij de Rijksoverheid. 'Grip op Ebola - Een verhaal met twee kanten' is zo'n item waarin we actualiteit koppelen aan mensen binnen de Rijksoverheid die over hun werk voor Nederland vertellen. Want bij de Rijksoverheid betekent het werken aan een onderwerp als Ebola dat je Nederland beschermt, maar ook hulp biedt over de grens.
Voor/over product of dienst
Ebola was dagelijks in het nieuws en trending op social media. Om aan te sluiten op deze bestaande conversaties ontwikkelden we de thema-pagina mobile-first. Grip op Ebola heeft een tijdlijn in de vorm van een kubus waarmee de bezoeker door naar links of rechts te ‘draggen’ via touch-interactie zelf beide kanten van het verhaal in beeld brengt. De doelgroep ontdekt hoe diverse werkgebieden binnen de Rijksoverheid in zowel binnen- als buitenland betrokken zijn bij de werkzaamheden rondom Ebola.
Doelgroep(en)
WerkenvoorNederland wil een aantal keer per jaar via thema-items in beeld komen bij een latente doelgroep die te weinig bekend is met het werken bij de Rijksoverheid. We willen laten zien dat er eigenlijk geen grotere en meer veelzijdige werkgever in Nederland is dan de Rijksoverheid. Dat je direct of indirect werkt aan grootse en actuele ontwikkelingen die je alleen bij de Rijksoverheid tegenkomt.