Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Made in Malawi
Opdrachtgever:
Oikocredit
Bureau:
Fitzroy Amsterdam
Datum eerste publicatie:
05/10/2015
url:
http://fitzroy.nl/projects/spin-oikocredit/
Categorie:
Content

Credits

Concept:
Fitzroy Amsterdam
Art Direction / Design:
Fitzroy Amsterdam
Copy / Redactie:
Fitzroy Amsterdam
Interaction Design:
Fitzroy Amsterdam
Technische realisatie:
Fitzroy Amsterdam
Account:
Fitzroy Amsterdam
Verantwoordelijk bij klant:
Oikocredit Nederland


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Content

Projectbeschrijving
Een campagne voor microkrediet, gemaakt mét microkrediet. Ons concept: Made in Malawi. Zo geven we écht inzicht in de werking van microkrediet. De campagne voor Oikocredit is gemaakt met drie creatieve ondernemers uit Malawi, het armste land ter wereld. Zij kochten gefinancierd met microkrediet de materialen om de campagne te creëren. The medium is the message: de campagne is het ultieme bewijs van zelfredzaamheid. In online content zien we precies hoe de campagne tot stand is gekomen.
Voor/over product of dienst
Oikocredit is een van de grootste particuliere kapitaalverstrekkers in microkrediet ter wereld. Consumenten kunnen beleggen in het Oikocredit Nederland Fonds. Dit geld wordt vervolgens geïnvesteerd in ondernemers in meer dan zestig ontwikkelingslanden. Beleggers hebben sinds de oprichting van het fonds jaarlijks een rendement gekregen van 1,55%. In tegenstelling tot donaties kunnen beleggers op ieder moment hun inleg weer opnemen.
Doelgroep(en)
Mannen en vrouwen, 55+ met een hogere sociale status. Het zijn mensen die zelf actief iets van hun leven hebben gemaakt. Ze zijn resultaatgericht en willen daarom liever niet alleen maar geld (weg)geven.