Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Wolfgang app: ontdek wat je hoort
Opdrachtgever:
Johan Idema ism Muziekgebouw aan ‘t IJ
Bureau:
Fabrique
Datum eerste publicatie:
01/05/2015
url:
http://wolfgangapp.nl/
Categorie:
Digital Service Idea

Credits

Concept:
Johan Idema
Art Direction / Design:
Jari Versteegen, Daniel van der Winden
Copy / Redactie:
-
Interaction Design:
Jesse Timmermans
Technische realisatie:
Bas Peschier, Lucas Moeskop, Marko Kruijer
Account:
Matthijs Klinkert, Vera Butter
Verantwoordelijk bij klant:
Johan Idema


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Digital Service Idea

Projectbeschrijving
Wolfgang is een innovatieve toepassing van mobiele technologie in de concertzaal: het verrijkt de klassieke muziek concertbeleving door realtime uitleg en verhaal te bieden over de muziek. Wolfgang is een showcase: het laat zien hoe hedendaagse technologie kan worden ingezet om het traditionele cultuurbezoek te vernieuwen en zo de betrokkenheid van het publiek te vergroten. Wolfgang wil ook de discussie stimuleren over de etiquette in de concertzaal en de toekomst van levende klassieke muziek.
Voor/over product of dienst
Terwijl de musici spelen, biedt Wolfgang uitleg en verhaal. In korte, goed getimede zinnen fluistert Wolfgang je toe wat je precies op dat moment in de muziek hoort. Door het scherm donker te houden zorgden we ervoor dat Wolfgang andere bezoekers tijdens een concert zo min mogelijk stoort. De Wolfgang app is een disruptieve steen in de voorheen rustige vijver van het concertbezoek. Een ‘abject idee’ volgens de een, een ‘waardevolle aanvulling’ volgens de ander.
Doelgroep(en)
Bezoekers van klassieke muziek concerten. En binnenkort ook een breder publiek, namelijk beluisteraars van klassieke muziek. Er zullen op korte termijn namelijk ook concerten die live worden uitgezonden door de AVROTROS op de radio ondersteund worden door de Wolfgang app.