Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
WineStein Shop, de slimme digitale sommelier
Opdrachtgever:
WineWineWine B.V.
Bureau:
Edenspiekermann
Datum eerste publicatie:
01/10/2015
url:
http://www.winestein.com/shop/
Categorie:
Digital Service Idea

Credits

Concept:
Edenspiekermann
Art Direction / Design:
Edenspiekermann
Copy / Redactie:
-
Interaction Design:
Edenspiekermann
Technische realisatie:
Crossmedia Communicatiegroep
Account:
Edenspiekermann
Verantwoordelijk bij klant:
Roger Theunissen
Overigen:
Smart Research (Radboud Universiteit)


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Digital Service Idea

Projectbeschrijving
WineStein is ‘s werelds slimste digitale sommelier, die snel en eenvoudig voor elk gerecht en moment de beste wijn selecteert. De combinatie van een naadloze UX en een zelflerend algoritme vormen de basis voor een radicale verandering van het vak sommelier en hoe we wijn bestellen. WineStein is een innovatief concept voor zowel, retail en horeca, dat bewezen omzetverhogend werkt en internationaal wordt uitgerold.
Voor/over product of dienst
Voor WineStein hebben we een compleet digitaal ecosysteem ontwikkeld. Naast de in-store app bestaat het systeem uit een restaurant app, API voor webshops en binnenkort een volledig vernieuwde smartphone app waarmee iedereen zelf wijnexpert is. Het wijnadvies komt tot stand met behulp van zelflerende algoritmes ontwikkeld door wetenschappers samen met wijn- en foodexperts. Het ontrafelt de gastronomische eigenschappen van een gerecht en vergelijkt dat met de smaakeigenschappen van wijnen.
Doelgroep(en)
WineStein is ontwikkeld voor supermarkten, restaurants, slijters, webwinkels en uiteindelijk voor consumenten zelf. Uit ons eigen ‘Customer Journey’ onderzoek, het Forrester rapport ‘The Future of Shopping’ en het onderzoek van Trendbox blijkt dat de eigentijdse en kritische consument zelf wil kunnen ontdekken en kiezen. Ze hebben steeds meer behoefte aan en steeds minder tijd voor deskundig wijnadvies. De interactieve WineStein shop toepassingen vullen die behoefte in.