Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Hair Level
Opdrachtgever:
Visavi
Bureau:
Bespeak
Datum eerste publicatie:
01/09/2015
url:
http://www.hairlevel.nl
Categorie:
Content

Credits

Concept:
Bespeak
Art Direction / Design:
Flow Design + Communicatie
Copy / Redactie:
Bespeak
Interaction Design:
Flow Design + Communicatie
Technische realisatie:
Syca
Account:
Femmy Messelink
Verantwoordelijk bij klant:
Janneke van Santen
Overigen:
Baretta Media, Schoondorp Art & Creation, Ivo de Kok Photography, Wilco


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Content

Projectbeschrijving
In 2009 ontwikkelde Bespeak Hair Level XL en in 2015 hebben we dit product volledig vernieuwd. Hair Level (2015) is mobile first ontwikkeld en hiermee is de volledige 3 jarige mbo-kappersopleiding mobiel beschikbaar. Hair Level is ook toegankelijk op pc en tablet (met een responsive design). Docenten en bedrijven kunnen gemakkelijk zelf eigen content ontwikkelen. De didactiek is verbeterd door het gebruik van visuele overzichten waarin technieken worden vergeleken.
Voor/over product of dienst
Hair Level is een blended methode die bestaat uit een online leeromgeving, zes theorieboeken en vijf werkboeken. Zes vaktechnische thema’s zijn het uitgangspunt voor alle leermiddelen. Theorieboeken geven een overzicht van de vaktechnieken. Werkboeken zijn doe-boeken met opdrachten waarbij de leerling kan schrijven. Online ziet de leerling hoe de technieken worden uitgevoerd en kan zij oefenen met de stof. Docenten en praktijkopleiders kunnen leerlingen online gemakkelijk volgen en beoordelen.
Doelgroep(en)
De doelgroepen zijn leerlingen, docenten en bedrijven. Hierbij zijn de bedrijven een nieuwe primaire doelgroep. Leerlingen maken veel gebruik van hun mobiel en kunnen die nu ook gebruiken om hun lessen te bekijken. Docent kunnen Hair Level inzetten voor alle onderdelen van hun lessen en daarnaast zelf eigen online content maken. Bedrijven kunnen Hair Level gebruiken binnen hun eigen ‘academy’s’. Ze kunnen daarbij een mix maken van eigen content en content die binnen Hair Level beschikbaar is.