Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Oxxio for life
Opdrachtgever:
Oxxio
Bureau:
TamTam
Datum eerste publicatie:
28/02/2015
url:
https://www.oxxio.nl/energieverbruik-meten/
Categorie:
Digital Service Idea

Credits

Concept:
Danijel Bonacic, Joep Roosen, Barry Borsboom
Art Direction / Design:
Barry Borsboom, Zjanna Reinders, Merel Backers
Copy / Redactie:
Wilma Bruinekreeft
Interaction Design:
Barry Borsboom
Technische realisatie:
TamTam
Account:
Sander Hendriks
Verantwoordelijk bij klant:
Joos Luteijn


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Digital Service Idea

Projectbeschrijving
Krijg inzicht in je energieverbruik, vergelijk en ontvang slimme bespaartips met de vernuftige Oxxio App. Deze gratis app krijgt er dagelijks 1500 nieuwe enthousiaste gebruikers bij. Waarom? Omdat je met de Oxxio App altijd en overal snel inzicht in je energieverbruik en de kosten hiervan krijgt. Klant of geen klant. Het mooie aan de Oxxio App is ook dat hij op een 'open' manier is ontwikkeld. Zo ondersteunt hij Apple's HomeKit, en zorgen wekelijkse user tests voor de beste gebruikservaring.
Voor/over product of dienst
De app laat het verbruik zien van vergelijkbare huishoudens, voorspelt de afrekening en helpt een bespaardoel instellen en de voortgang daarvan te volgen. Contact tussen de klant en helpdesk vindt zo veel mogelijk via de app plaats. Waarbij de user experience centraal staat en de app hierop continue wordt doorontwikkeld. De technische voorbereiding op Apple’s HomeKit zorgt voor eenvoudige integratie met onze toekomstige ‘smart homes’.
Doelgroep(en)
Oxxio richt zich op de self-directed consument: zelfbewuste mensen die positief kritisch in het leven staan. Consumenten in beweging, die graag nieuwe dingen uitproberen en daarbij de controle houden. Consumenten die zich bewust zijn van hun energieverbruik en inzicht willen opdoen om samen met de dienstverlener te leren hoe dit verbruik verder gereduceerd kan worden.