Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Jets
Opdrachtgever:
KLM Royal Dutch Airlines
Bureau:
Little Chicken Game Company
Datum eerste publicatie:
20/03/2016
url:
http://www.game.klm.com/jets
Categorie:
Game

Credits

Concept:
KLM Royal Dutch Airlines
Art Direction / Design:
Little Chicken Game Company
Copy / Redactie:
KLM Royal Dutch Airlines
Interaction Design:
Little Chicken Game Company
Technische realisatie:
Little Chicken Game Company
Account:
KLM Royal Dutch Airlines & Little Chicken Game Company
Verantwoordelijk bij klant:
Romar Bucur, Karlijn Vogel-Meijer


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Game

Projectbeschrijving
In 2013 lanceerde KLM Aviation Empire, een succesvolle mobiele 3D strategie game (1.5 miljoen downloads). Om een nog breder publiek bekend te maken met het KLM merk, maar ook om verdere stappen te zetten in het veranderen van het gedrag van haar passagiers, lanceerde KLM in 2015 Jets.

Jets combineert eenvoudige besturing, korte speelsessies en uitdagende missies. De game is hierdoor direct op te pakken (voor een zo breed mogelijke doelgroep), maar moeilijk weg te leggen.

De levels hebben een unieke vormgeving op basis van een kartonnen wereld. Toch is elke omgeving zeer herkenbaar. Elk level belicht een andere KLM bestemming. In de eerste release kon je over de Amsterdamse grachten vliegen en enkele maanden later volgde Times Square New York!

Onderweg kun je diverse power-ups oppakken, die je helpen om een van de missies te voltooien en om een goede score neer te zetten. Dit is niet onbelangrijk, want Jets speel je niet alleen als singleplayer, maar ook tegen je (social media) vrienden.

Het spel is volledig gratis te spelen. Wil je echter sneller missies vrijspelen heb je de mogelijkheid hiervoor te betalen.

Maar Jets is meer dan gewoon een casual game: Jets verandert het gedrag van KLM passagiers. Naadloos verwerkt in de game zit namelijk een slimme mechaniek die KLM passagiers verleidt op tijd bij de gate te zijn. Op basis van beacons op Schiphol wordt de locatie van passagiers bepaald en krijgen passagiers meldingen. Passagiers die op tijd zijn, worden beloond met extra in-game cadeautjes.
Voor/over product of dienst
Jets is een mobiele game (iOS/Android) waarin spelers worden uitgedaagd om een papieren vliegtuigje door een kartonnen wereld vol obstakels te manoeuvreren en zo verschillende missies te voltooien. Dat kan in single-player mode, maar spelers kunnen ook vrienden uitdagen via social media om de stijd aan te gaan.

De eerste missies van Jets spelen zich af in een kartonnen versie van Amsterdam, KLMs thuishaven, en New York.

De unieke setting, de eenvoudige game mechanics en korte maar uitdagende missies maken Jets een perfecte casual game voor jong en oud.
Doelgroep(en)
Aangemoedigd door het succes van Aviation Empire besloten KLM en Little Chicken samen een tweede game te ontwikkelen. Hoewel Aviation Empire een groot succes was, zorgde de diepe gameplay er voor dat de game vooral geschikt was voor een niche doelgroep. Het was dan ook logisch dat de tweede game, Jets, een bredere doelgroep zou aanspreken. Door de casual aard van Jets kan het spel gespeeld worden door jong en oud. KLM passagiers worden daarnaast extra beloond in de game als ze een ticket boeken via KLM.com.