Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Aura Scanner and Smartphone Application
Opdrachtgever:
WKDA, gastles van Champagne Valentine.
Datum eerste publicatie:
30/10/2011
url:
http://vimeo.com/29830996
Categorie:
Young Talent

CreditsAfbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Voor het vak Crosslab onder leiding van het videokunstenaarsduo Champagne Valentine hebben we de Aura Scanner ontwikkeld voor een denkbeeldig parfum, het Aureola parfum, met daarnaast een applicatie voor de smart Phone. De Aura Scanner is een interactieve billboard met een beweging detectie camera en warmtegevoelige camera. De bedoeling is dat het billboard ‘meet’ wat voor aura je hebt. Dit hebben we gekoppeld aan parfum, omdat net als bij een parfum, een aura als een zweem om je heen zit. De billboard laat dus zien wat voor kleur je aura heeft, afhankelijk van je lichaamstemperatuur. Daarna verschijnt in beeld de QR-code die je met je smart Phone kan aflezen en die dus iets meer vertelt over je aura en type persoon je bent. Daaraan gekoppeld staat de parfum, de Aureola parfum, die van toepassing is op je aura en persoonlijkheid.
Voor/over product of dienst
Het doel van het vak was om een fashion film te maken. Wij wilden graag iets interactiefs maken, niet te zweverig en iets technisch. Dit project is beloont met een 9.
Doelgroep(en)
Door de interactieve beleving is de scanner in princiepe toegankelijk voor iedereen, jong of oud. Al hebben wij ons meer gericht op mannen/vrouwen tussen de 21 - 40 jaar oud. Deze groep is meer met technologie bezig, en willen juist die vernieuwende reclame omarmen.