Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Students for Unicef
Datum eerste publicatie:
15/03/2011
Categorie:
Young Talent

CreditsAfbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Tegenwoordig is het lastig om donateurs te werven voor je hulporganisatie. Mensen zitten liever niet vast aan een hoog bedrag, en willen geen moeite doen om zich aan te melden of om het weer op te zeggen. 
Een doelgroep die helemaal niet zit te wachten op deelname, zijn studenten. Zij hebben het al niet breed, dus aan anderen schenken is misschien wel het laatste wat zij doen.
Maar de oplossing is soms simpeler dan je denkt. Juist voor deze doelgroep, en rekening gehouden met de bovenstaande 'drempels'.
HET IDEE
Elke maand krijgen studenten van de overheid studiefinanciering. Als elke student nou van dat bedrag €1,- doneert aan Unicef, kunnen we een hoop kinderen helpen!
STUDENTS UNITE FOR CHILDREN
Het idee wordt geïntroduceerd met een miniserie genaamd Stufigenoten, die te bekijken is op www.studentsunite.nl. Een groep studenten neemt een aantal leeftijdsgenoten uit Derde Wereld landen mee op sleeptouw, met alle gevolgen van dien. Deze serie wordt ook gepromoot op verschillende populaire 'studenten'blogs. Aan het eind van elke aflevering wordt gewezen op het idee met een link waarna je makkelijk die ene euro kan aanvinken voor donatie. Verder worden er verschillende aandachtspunten aan gekoppeld zoals een offline inzamelingsactie in kroegen.
Voor/over product of dienst
Studenten kunnen €1,- van hun stufi gaan doneren aan Unicef. Ze worden hierop gewezen en - als ze dit willen - verwezen naar deelname. Die ene euro zal tegelijk worden afgeschreven met het ontvangen van de stufi.
Doelgroep(en)
De studenten van Nederland