Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Bandcard
Opdrachtgever:
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen/Popcentrum Jacobiberg
Datum eerste publicatie:
12/01/2012
url:
http://cafe-couture.nl/fliptest/demo.php
Categorie:
Young Talent

CreditsAfbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Popcentrum Jacobiberg is een centrum voor beginnende bandjes die hier kunnen repeteren en worden begeleid door professionals. Ze hebben studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gevraagd om een online tool te ontwikkelen die beginnende bandjes kan helpen met promotie en social media. Tijdens de projectfase van het semester DMEC, een semester over online communities en een onderdeel van de opleiding Communicatie en Multimedia Design, Is er gewerkt in opdracht van Popcentrum Jacobiberg.
Voor/over product of dienst
Het idee achter het concept is “Een Visitekaartje”. De community is een visitekaartje voor elke band. Zij kunnen op een makkelijke manier zichzelf online presenteren. Op het visitekaartje komt de meest belangrijke informatie te staan. Bandjes kunnen deze visitekaartjes gemakkelijk met elkaar delen.
De Jacobiberg heeft behoefte aan een platform waar zij makkelijk in interactie kunnen komen met de lokale bands in de regio. Zij kunnen via dit platform de nodige gegevens vinden over de verschillende bands en erachter komen welke band waar mee bezig is. Een visitekaart van bands met alle belangrijke informatie maakt het heel makkelijk voor hen om in contact te komen met de bands.
Bands kunnen met Bandcard zichzelf snel, makkelijk en op een laagdrempelig manier online presenteren. Dit platform is hun visitekaartje en ze kunnen het aan iedereen laten zien namelijk festivalprogrammeurs, andere bands en luisteraars. Er staat altijd genoeg informatie op hun visitekaartje en dit platform maakt het mogelijk dat zij alle sociale media activiteit via één website regelen. Uit onderzoek blijkt dat bands weinig gebruik maken van social media en vaak niet op de hoogte zijn van het belang hiervan. Het visitekaartje zal het in dit geval makkelijk maken voor bands om alles via één pagina te regelen.
Het visitekaartje zorgt ervoor dat bands niet veel te veel tijd moeten steken in het maken van een account en bekend te worden op lokaal en landelijk niveau. Daarnaast gaat het visitekaartje helpen met promotie en actief zijn op de verschillende platforms in de regio.
Muziekliefhebbers kunnen met 1 click de nieuwste tracks van een band beluisteren. Verder hebben zij toegang tot de lokale bands. Zij krijgen alles te zien op één scherm. Zij kunnen hun favoriete bands delen met elkaar en erachter komen welke band waar en wanneer te vinden is. Ze hebben op de homepagina een slide filter waardoor zij op een pagina alle weergegeven content aan kunnen passen. Ze hebben ook de mogelijkheid om alle content te delen op de bestaande sociale media kanalen.
Bands hoeven alleen hun bandnaam en email adres in te vullen om een account aan te kunnen maken. Op deze manier ligt de drempel zo laag mogelijk. Wanneer de bandjes dit zelf niet kunnen doen zou ook de Jacobiberg dit voor ze kunnen doen. Op het visitekaartje staat naast contactinformatie ook de bezetting van de band, de waardering van fans en recensenten en updates van social media. De rest doet Bandcard zelf. Door een intelligent systeem verzamelt Bandcard alle vindbare en relevante informatie en vult dit, mits akkoord, in op andere platforms. Op deze manier kan met een paar clicks een Facebook of Soundcloud profiel worden aangemaakt en staat alles met elkaar in verbinding.
Doelgroep(en)
Met Bandcard bedienen we drie verschillende doelgroepen. Ten eerste zijn dit bandjes, hun motivatie is optredens boeken. Bandcard zorgt ervoor dat ze, door goede promotie, sneller in aanmerking komen voor optredens. Bandcard is er ook voor muziekliefhebbers, mensen die opzoek zijn naar nieuwe muziek. Het is hun gemakkelijk gemaakt om via Bandcard nieuwe muziek te vinden, te beluisteren en te delen via social media. De derde doelgroep van Bandcard is de Jacobiberg zelf. Door de medewerkers te voorzien van een administratief systeem wordt er tijd bespaard en hebben ze een duidelijker overzicht van de activiteiten van de bands.