Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Seduction Project
Opdrachtgever:
Hivos
Bureau:
Boondoggle Amsterdam
Datum eerste publicatie:
05/11/2011
url:
http://www.stuffworthsharing.com/seduction-project
Categorie:
Content

Credits

Concept:
Tom de Bruyne, Odin Saill
Art Direction / Design:
Odin Saill
Copy / Redactie:
Ebele Wybenga
Interaction Design:
Simon van Oldenbeek, Jannes Glas, Pascal Haakmat
Technische realisatie:
Terry Duivesteijn, Annemarie Planten de Vassy
Account:
Margriet Beudeker
Verantwoordelijk bij klant:
Nicoline van der Torre, Marieke Kragten, Amanda van Nieuwenhoven


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Content

Projectbeschrijving
Ontwikkelingsorganisatie Hivos wil onze overconsumptie van energie aanpakken. Door op zoek te gaan naar manieren die vanzelfsprekend tot de beste energiekeuze leiden. Kunnen kleine ingrepen in ons dagelijks leven ons verleiden tot energiebesparing? Hivos onderzoekt het in het Seduction Project; een serie experimenten gebaseerd op behavioral economics en game design.
De experimenten leveren content op die energie besparen in een positief en innovatief kader plaatsen, vrij van morele kwesties rondom het onderwerp ‘duurzaamheid’. Deze content plaatsen we in de social media kanalen van het Seduction Project, presenteren we op relevante events en delen we in relevante LinkedIn groepen om op die manier mensen te inspireren en te stimuleren tot onbewust goed gedrag.
Voor/over product of dienst
Hivos is een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die samen met vele partnerorganisaties streeft naar een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Het globale energieprobleem laat zich vooral voelen in het zuidelijk deel van de wereld. Hivos pakt dit aan met pragmatische oplossingen voor energieconsumptie in het Noorden.
Doelgroep(en)
We richten ons op mensen voor wie de energieproblematiek relevant is. Zowel vanuit hun professionele rol (vaak werkzaam bij overheid en industrie) als vanuit hun persoonlijke interesse.