Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
FlirtSmart - Location based flirten
Opdrachtgever:
FlirtSmart
Bureau:
XS2THEWORLD
Datum eerste publicatie:
13/12/2012
url:
http://www.flirtsmart.nl
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
Andrew Charnley (FlirtSmart)
Art Direction / Design:
Jan Willem Vaartjes
Copy / Redactie:
Andrew Charnley (FlirtSmart)
Interaction Design:
Jan Willem Vaartjes
Technische realisatie:
Jan Willem Vaartjes
Account:
Sander Munsterman
Verantwoordelijk bij klant:
Andrew Charnley


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
FlirtSmart is slim flirten met je telefoon. Met deze applicatie kan je vanaf nu op elke plek en elk gewenst tijdstip flirten met leuke mensen in je directe omgeving. FlirtSmart is bedacht om op een leukere en makkelijkere manier contact te maken met interessante mensen.
FlirtSmart matcht mensen op basis van persoonlijke voorkeuren én je locatie. Met de radar en de Augmented Reality-scanner kan je direct zien welke interessante flirts er op dat moment bij jou in de buurt zijn. Door het bekijken van elkaars profiel kun je meteen een inschatting maken of de persoon leuk genoeg is om contact mee te leggen. Met deze app is de drempel om op iemand af te stappen niet langer een onneembare hindernis. Contact leggen kan gemakkelijk door middel van de chat functie.
Voor/over product of dienst
Op basis van je profiel en persoonlijke voorkeuren wordt een percentage berekend tussen de verschillende FlirtSmart-gebruikers. Dit matchpercentage helpt je met het vinden van mensen die voor jou interessant zijn. De match wordt berekend op basis van onder andere lifestyle en andere interesses. Op de radar zie je vervolgens wie er in de buurt online is. Met de AR-functie (Augemented reality) beweeg je de camera van jouw iPhone en zie je de locatie en profielen van alle mogelijke flirts in het straatbeeld op je scherm. Bekijk je het profiel van je potentiële match en ben je geïnteresseerd? Leg meteen contact via de chatfunctie.
Samen met XS2thewold is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van het FlirtSmart-concept.
Doelgroep(en)
- Iedereen tussen de 18 en 35
- Allen of met je vrienden/vriendinnen
- Waar je maar wil (op je werk, in de kroeg, in de trein)
Door gebruik te maken van filters bepaal je zelf met wie je wel en met wie je niet in contact wil komen. Met personen die voor jou dus niet interessant zijn, zul je dan ook geen interactie hebben. Op deze manier is het mogelijk om verschillende doelgroepen van hetzelfde platform gebruik te laten maken zonder dat ze met elkaar in contact komen.