Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Ambulance Control
Opdrachtgever:
Veiligheidsregio Noord-Holland Noord
Bureau:
Flavour
Datum eerste publicatie:
28/12/2011
url:
http://www.ambulancecontrol.nl/
Categorie:
Game

Credits

Concept:
Ja
Art Direction / Design:
Lex van den Berg (Flavour BV)
Copy / Redactie:
Mischa de Bruijn (Veiligheidsregio Noord-Holland Noord)
Interaction Design:
Tim Numan/ Lex van den Berg (Flavour BV)
Technische realisatie:
Roy de Groot (Flavour BV)
Account:
Donny Hofman (Flavour BV)
Verantwoordelijk bij klant:
Mischa de Bruijn (Veiligheidsregio Noord-Holland Noord)


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Game

Projectbeschrijving
Onbegrip is een van de belangrijkste oorzaken van agressie tegen ambulancehulpverleners. De verwachtingen die het publiek heeft zijn niet realistisch, wat tot schelden en ander ongewenst gedrag kan leiden. Zo beseffen veel mensen niet dat er niet altijd een ambulance komt als je 112 belt en dat de ambulance niet automatisch elke patiënt meeneemt. Ambulancezorg werkt namelijk met schaarste: het aantal ambulances is niet oneindig.
Ambulance Control laat spelers zelf ervaren dat ambulancezorg levens redt, juist door verstandig om te gaan met capaciteit: ambulances kunnen alleen worden ingezet voor mensen die in levensgevaar zijn. Met het spel Ambulance Control kweken wij bij de spelers begrip. Niet de agressie staat centraal, maar de rol van hulpverlener. Spelers kruipen in de huid van een 112-centralist om zo zelf te ervaren hoe moeilijk deze baan is, maar vooral ook hoe belangrijk het is om de juiste keuzes te maken.
Voor/over product of dienst
Ambulance Control is een online game. In de game neem je plaats in de ambulancemeldkamer en neem je 112-meldingen aan. Je kunt niet naar alle meldingen een ambulance sturen, jij moet bepalen bij welke er echt sprake is van 'spoed.' Je behandelt de meldingen door vragen te stellen aan de bellers, zoals dat in de echte 112-meldkamer ook gebeurt. Aan de hand van de antwoorden bepaal je of er een ambulance met spoed nodig is. Daarnaast moet je er zorg voor dragen dat de ambulances altijd goed verspreid staan zodat ze altijd snel en op tijd bij een ongeval aanwezig kunnen zijn. Je zult merken dat als je ambulances stuurt naar mensen die er niet eentje nodig hebben, je in de problemen komt: volgt er daarna een echte spoedeisende melding, dan wordt het een stuk moeilijker om daar op tijd een ambulance te krijgen. Leuk feit: alle scenario's in de game zijn gebaseerd op echte 112-meldingen, geschreven door echte meldkamer centralisten.
Doelgroep(en)
Mannen en vrouwen tussen de 16 en 45 jaar.