Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
9292.nl
Opdrachtgever:
9292 | REISinformatiebeheergroep BV
Bureau:
Fabrique [merken, design & interactie] en Q42
Datum eerste publicatie:
16/01/2012
url:
http://www.9292.nl
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Fabrique [merken, design & interactie], 9292
Art Direction / Design:
Ronnie Besseling, Jari Versteegen, Simone van Rijn, Marten de Jongh, Annabel Oosteweeghel (fotografie)
Copy / Redactie:
Ginette Lavell
Interaction Design:
Jeroen van Geel
Technische realisatie:
Q42
Account:
Pieter Jongerius, Kay Timmers (projectleiding)
Verantwoordelijk bij klant:
Tonny Wildvank, Aarnout Meijling


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Fabrique heeft op basis van de nieuwe strategie van 9292|REISinformatiegroep BV het merk 9292 opnieuw gedefinieerd. 9292 is persoonlijker en pro- actiever: van reisadvies naar persoonlijk advies. Het innovatieve karakter werd behouden en klanten staan nog meer centraal in de nieuwe dienstverlening. Vanuit dit nieuwe merk is o.a. de vernieuwde website 9292.nl ontwikkeld. De vernieuwde site is een belangrijke eerste stap naar een gebruiksvriendelijker en persoonlijker 9292. De belangrijkste verbeteringen ten aanzien van de oude website zijn de intuïtieve reisplanner, de heldere adviezen en de nieuwe mobiele versie van de website. Ook de mobiele site werd vernieuwd.
De verschillende bestaande huisstijlelementen zijn stuk voor stuk tegen de nieuwe merkstrategie aangehouden en opgefrist. Samen met de nieuwe fotografie zorgt het voor een warmer en persoonlijker uiterlijk van de site.
De nieuwe pay-off ‘9292 reist met je mee’ maakt de herpositionering van 9292.nl compleet en weerspiegelt het vernieuwde karakter van de site: een gebruiksvriendelijke, warme en persoonlijke ‘vriend’ die van bestemming tot bestemming met je meereist.
Voor/over product of dienst
9292 is al 20 jaar dé dagelijkse bron van reisinformatie voor het openbaar vervoer voor veel verschillende soorten reizigers. 9292 brengt alle informatie van alle OV-bedrijven bij elkaar op een zo gebruiksvriendelijk mogelijke manier. De informatie wordt verspreid via verschillende diensten.
Doelgroep(en)
Iedereen die met het openbaar vervoer reist en persoonlijk reisadvies van deur tot deur wil.