SpinAwards en Open-House organiseren in samenwerking met Amsterdam ArenA, SHAKE, Young Talent Innovation Festival

Gepubliceerd op maandag 15 juni 2015, 08:00

Unieke samenwerking verbindt festival & eventscene met digitale branche.

Op 1 en 2 juli vindt de eerste editie van SHAKE, het Young Talent Innovation Festival plaats in de Amsterdam ArenA. Een initiatief van Stichting Open-House en Stichting SpinAwards in samenwerking met de Amsterdam ArenA. Het festival is opgezet om jong talent te stimuleren op het gebied van innovatie en creativiteit.

SHAKE
Tijdens het SHAKE, Young Talent Innovation Festival worden innovatieve vragen omgezet in antwoorden. De jonge talenten gaan op 1 en 2 juli aan de slag om de ultieme digitale ervaring tijdens SENSATION en andere evenementen te bedenken. Dit werken zij uit in een demo. Deelnemers krijgen toegang tot de ICT infrastructuur van de Amsterdam ArenA, en worden begeleid door coaches uit de evenementen- en mediawereld.

Programma
Het festival vindt plaats op 1 en 2 juli in de Amsterdam ArenA. Het programma duurt 36 uur en bestaat naast een teamopdracht uit lezingen van experts, coaching sessies van opdrachtgevers maar ook van creatieve bureaus, workshops van toonaangevende dj’s van o.a. The School Of House (bekend van de handelsmissie met Koning Willem-Alexander naar Chicago), en een unieke overnachting in de Amsterdam ArenA. De teams worden na de 36 uur beoordeeld door een jury van professionals uit de entertainmentindustrie, o.a. Duncan Stutterheim van ID&T en Jesse van Doren van Innovation Holland.

Inschrijven
De prijzenpot is gevuld met € 1.000,- en de winnaar en nummers twee en drie krijgen,-bij gebleken geschiktheid- toegang tot het acceleratorprogramma van Open-House, welke start in november 2015. Inschrijven kan op www.weareshake.com per team (maximaal 5 mensen) of per persoon, waarna de organisatie de teams samen stelt. Deelname is gratis.

Samenwerking
Innovatie ontstaat wanneer je verschillende werelden met elkaar mixt. De samenwerking tussen de creatieve sectoren de festival- & eventindustrie en de digitale creatieve branche is een prachtige match, waarbij we veel van elkaar kunnen leren en er voor kunnen zorgen dat toptalenten verbonden blijven aan Nederland. Het bijzondere aan de samenwerking tussen de SpinAwards en Open-House is dat er niet alleen nieuwe concepten ontwikkeld worden, maar we deze ook kunnen testen en uitrollen via het netwerk van “launching customers” zoals de Amsterdam ArenA en programma partners.

SpinAwards
De SpinAwards zijn de prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. De Stichting SpinAwards vindt dat Young Talent daar een grote rol bij speelt. Daarom belonen de SpinAwards al jaren, in samenwerking met het onderwijs, het beste jonge digitale talent in Nederland met de speciale Young Talent SpinAwards. Na het succes van de afgelopen edities is het moment aangebroken om de volgende stap te zetten. Om over grenzen heen te kijken. Samen met innovatieve partners zoals Open-House. Daar is SHAKE voor geboren. Het Young Talent Programma met het Young Talent Innovation Festival als kickoff.

Open-House
Open-House is een innovatieplatform en lanceringsprogramma voor start-ups en bedrijven in de event- en festivalindustrie. Door samen te werken met programmapartners als BUSINESS MODELS INC. en ABN AMRO en Launching Customers als de Amsterdam ArenA, ID&T en Into The Great Wide Open, worden de deelnemers niet alleen inhoudelijk ondersteund, maar kunnen ze hun product of dienst direct uitrollen bij de festivals en events die er toe doen.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie op weareshake.com en volg Open-House en de SpinAwards op Twitter en Facebook.

Twitter: @SpinAwards @Openhouse_2014

Facebook: Facebook.com/SpinAwards | Facebook.com/openhousenl

Andere persberichten

Terug naar pers overzicht