Het jureren voor de SpinAwards 2016 is begonnen

Gepubliceerd op maandag 7 maart 2016, 00:00

De inzendtermijn voor de SpinAwards 2016 is gesloten. De vakjury’s zijn inmiddels druk met het beoordelen van de 413 inzendingen. Zij komen op 7, 8 en 9 maart bij elkaar op het hoofdkantoor van Twitter Amsterdam om de inzendingen te beoordelen. Onder meer bureaus, opdrachtgevers, techbedrijven, start-ups en productiebedrijven hebben hun beste digitale werk ingezonden. Opvallend is het aantal (social) mediabureaus dat dit jaar meedoet. De nominaties worden half maart bekendgemaakt. Tijdens de SpinAwards Night op 21 april worden de Gouden en Zilveren SpinAwards uitgereikt in het Sieraad in Amsterdam.

Inzendingen
Dit jaar zijn er 413 cases ingezonden in 12 verschillende categorieën. De aangescherpte categorie Digital Service Idea, de categorie voor de beste digitale service en business concepten, telt 20 inzendingen. De populairste categorieën dit jaar zijn net als vorig jaar: Young Talent, Content en Digital Campaign. Opvallend is het aantal (social) mediabureaus die dit jaar meedoen.

Het aantal inzendingen per categorie:
Website: 25
Digitial Campaign: 58
Social Media: 41
Mobile: 18
Game: 11
Next TV & Film: 13
Digital Service Idea: 20
Design: 21
Content: 62
Innovation: 23
Media: 26
Young Talent: 95

Het ingezonden werk is te vinden op: http://www.spinawards.nl/inzendingen

Genomineerden
De vakjury's zijn druk bezig met het beoordelen van het werk. De 12 jury’s bepalen in drie juryrondes de nominaties en de winnaars. De eerste online ronde is achter de rug. Op 7, 8 en 9 maart start de tweede juryronde bij Zilveren Sponsor Twitter in Amsterdam. De genomineerden worden half maart bekendgemaakt en krijgen hiervan persoonlijk bericht. Op 22 maart zijn genomineerden welkom bij de eerste SpinAwards nominatieborrel bij Dog & Pony. Tijdens deze avond worden er o.a. tips gegeven over het vervolgtraject en zijn er twee mini workshops van Het PR Bureau en Twitter. Tijdens de Inspiration Day op 31 maart in Amsterdam krijgen genomineerden de kans hun inzending toe te lichten aan de jury.

De juryvoorzitters zijn:
- Website: Machteld Rijnten - Macaw
- Digital Campaign: Sandra Soskic - DDB & Tribal Amsterdam
- Social Media: Eva Nooitgedagt - Coolblue
- Mobile: Johan Voets - OKGO
- Next TV & Film: Patrick Klink - RTL Nederland
- Digital Service Idea: Jeroen van Erp - Fabrique
- Design: Daniel Sytsma - ACHTUNG!
- Content: Cor Hospes - Merkjournalisten & Content Club Nederland
- Media: Michael Willems - Mindshare Nederland
- Innovation: Frank Houben - KLM
- Game: Gerard Prins - Holland Casino
- Young Talent: Brian Hirman - GOUD|Uberconnected
De volledige jury staat op spinawards.nl

Winnaars
De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de SpinAward Night op 21 april in het Sieraad te Amsterdam. Na de uitreiking van de Gouden en Zilveren SpinAwards start het SpinAwards feest. Kaarten voor het diner en het feest zijn vanaf begin april via spinawards.nl te bestellen.

Meer informatie
Wil je meer te weten komen over de SpinAwards? Volg ons dan via Twitter en Facebook. Of kijk op www.spinawards.nl

Andere persberichten

Terug naar pers overzicht