Inschrijven SpinAwards Young Talent 2015 begonnen!

Gepubliceerd op donderdag 4 december 2014, 09:00

Inschrijven SpinAwards Young Talent 2015 begonnen!

De SpinAwards Young Talent Competitie 2015 is van start gegaan. Studenten kunnen weer strijden om de grootste prijs van Nederland voor het meest creatieve concept in digitaal denken. De SpinAward Young Talent is dé kans om te laten zien wie het beste digitale talent van Nederland is. Via spinawards.nl kunnen studenten zich gratis aanmelden.

SpinAwards
De SpinAwards zijn de prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. De SpinAwards bestaan al sinds 1998 en worden georganiseerd door de onafhankelijke Stichting SpinAwards. Ook dit jaar organiseert de SpinAwards een speciale Young Talent competitie voor studenten aan MBO, HBO en universiteiten. Opvallende winnaars van de afgelopen jaren waren: Wens een herinnering van Willem de Kooning Academie (2014) en Moet ik rennen? van DIVV Amsterdam via Hogeschool van Amsterdam (2013).

Waarom meedoen?
Studenten krijgen een unieke kans om hun werk te delen met de vakjury, creatieve bureaus, opdrachtgevers en natuurlijk de pers. Daarnaast doen ze extra ervaring op in presenteren en conceptueel werken met professionele begeleiding vanuit school en de SpinAwards. De SpinAwards Young Talent Competitie helpt studenten om alvast de volgende stap na hun studie te zetten. Wie droomt er nou niet van om net als een oud winnaar aan de slag te gaan bij Apple?

Inzenden, jurering en uitreiking
Meedoen begint met het inzenden van creatief werk via spinwards.nl. Het mogen concepten zijn die studenten voor stage, als schoolopdracht of in hun eigen tijd hebben ontwikkeld. Al het digitale werk is welkom. De deadline is 31 januari 2015.

In februari volgen er verschillende voorronden door het hele land waar de studenten hun concept presenteren aan de jury. Vervolgens krijgen ze leerzame feedback en coaching van de jury. Uit elke voorronde komt een winnaar naar voren die een nominatie op zak heeft voor de SpinAward Young Talent.

Tijdens de Inspiration Day op 26 maart 2015 presenteren de genomineerden opnieuw hun inmiddels verder uitgewerkte concept. Hierna beslist de jury wie de winnaars zijn. De uitreiking van de SpinAwards is op 16 april 2015 op de Elementenstraat te Amsterdam.

Wil je meer te weten komen over de SpinAwards? Volg ons dan via Twitter of Facebook Of bezoek ons YouTube kanaal.

Andere persberichten

Terug naar pers overzicht