KLM en Tribal DDB Amsterdam grote winnaars SpinAwards 2012

Gepubliceerd op donderdag 5 april 2012, 21:00

Elf gouden en negentien zilveren SpinAwards uitgereikt

Amsterdam, 5 april 2012 - Op 5 april werden in een wederom bomvolle Zuiveringshal West in Amsterdam, voor de veertiende keer de SpinAwards uitgereikt, de vakprijzen voor digitale communicatie. Bureau van het jaar 2012 werd Tribal DDB Amsterdam, zij wonnen daarnaast nog drie gouden SpinAwards. Opdrachtgever van het jaar is, net als vorig jaar, KLM Royal Dutch Airlines. Met 1 gouden en 2 zilveren SpinAwards vielen zij dit jaar weer ruim in de prijzen. Ook dit jaar bezochten rond de 2.500 gasten het populaire feest van de SpinAwards, dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een jaarlijkse reünie van de digitale branche.

Het overzicht van alle winnaars en juryrapport is hier te vinden.

Stephan Fellinger, bestuursvoorzitter en mede-oprichter van de Stichting SpinAwards: “In een tijd die steeds digitaler lijkt te worden, is het goed om te zien dat ‘de creatieven’ meer dan ooit het onderscheid maken. En alle winnaars van dit jaar laten zien dat digitale communicatie juist om mensen draait. We gaan in mijn ogen naar een tijdperk waarin de mens weer ouderwets centraal staat!”

Jong talent

Dit jaar werden ook weer SpinAwards uitgereikt voor Jong Talent. Aan deze verkiezing kon iedereen meedoen die studeert aan een nieuwe media-, design- of communicatieopleiding. Al het digitale werk dat is gemaakt voor school of tijdens een stage mocht worden ingestuurd en werd beoordeeld op creativiteit en interactiviteit. In de categorie Beste jong talent werden twee gouden SpinAwards uitgereikt aan de koppels Bryan Wolff & Daniel Sumarna en Bas van de Poel & Daan van Dam, allemaal van de Willem de Kooning Academie.

Andere persberichten

Terug naar pers overzicht